Полицай спаси живота на първокласник в Пловдив

0
113
Снимка: pixabay

Детето било донесено на ръце от инспектор Гвоздев, без дишане и в кома, разказа д-р Кирил Атлиев, началник на Спешното отделение в УМБАЛ „Свети Георги“

Полицай спаси припаднал първокласник в училище „Васил Петлешков“ в Пловдив. Илиян Гвоздев от КАТ е бил в училището в този момент и е извикан на помощ. Отзовал се незабавно, като междувременно позвънил и на тел. 112 за линейка, разказват негови колеги, цитирани от БНР.

В присъствието на медицинската сестра на училището Гвоздев преценил, че е нужна спешна реакция и решил двамата да откарат детето със служебния автомобил до близката УМБАЛ „Свети Георги“.

С включени светлинна и звукова сигнализации на патрулната кола то било транспортирано за около минута до болницата и предадено на дежурния екип от Спешния кабинет.

Детето бе донесено на ръце от инспектор Гвоздев, без дишане и в кома, разказа д-р Кирил Атлиев, началник на Спешното отделение в УМБАЛ „Свети Георги“. Не е ясно какво щеше да стане, ако се бяха забавили, докато чакат Спешната помощ, добави той и подчерта, че реакцията на инспектора и медицинската сестра е била животоспасяваща.

След като дишането на детето е възстановено, са повикани анестезиолог, невролог и хирург. По-късно то е откарано с линейка в интензивното отделение на детската педиатрия, където се намира и в момента с ясно съзнание, без затруднения в дишането и в стабилно хемодинамично състояние.