Порошенко посочи България сред следващите мишени на Путин

0
195
Петро Порошенко Снимка: фейсбук

По думите му единственият начин да се гарантира сигурността на Украйна е тя да бъде приета като член на НАТО

Следващите мишени на Владимир Путин може да са България, Румъния, Чехия или Полша. Никой не знае къде ще спре Русия. Това заяви бившият президент на Украйна Петро Порошенко по повод признаването на Донецк и Луганск от Владимир Путин, предава Sky News, цитиран от „24 часа“.

Според него единството и сплотеността на Украйна е наистина важно и страната му е направила всичко възможно да донесе мир. В същото време Русия отрича да планира нахлуване и казва, че силите й са там единствено с учебна цел.

Порошенко е президент на страната в периода 2014-2019 година.

По думите му единственият начин да се гарантира сигурността на Украйна е тя да бъде приета като член на НАТО. Определя действията на Русия като „ясен пример за хибридна война“.

Виждаме фалшива евакуация на хора, фалшива кампания за стрелби в Украйна, измислено нахлуване през границата. Това не е криза в Украйна, а агресия от страна на Русия, заявява категорично той.

Над 14 000 хора са убити от началото на конфликта в Донбас през 2014 година. Според Порошенко е крайно време Путин да плати цената за това.