ПП остават опозиция, макар че няма управляващи

0
117
Снимка: фейсбук

На днешното си заседание ПП обсъдили резултатите от последните парламентарни избори, но в съобщението за събитието няма оценка на представянето на партията на вота

ПП ще консолидират и надграждат коалицията с „Демократична България“, се казва в съобщение на партията, разпространено до медиите.

На днешното си заседание ПП са обсъдили резултатите от последните парламентарни избори, но в съобщението няма оценка на представянето на партията на вота.

„ПП ясно се позиционира като центристка партия, в чиято мисия и визия водещи са свободата и справедливостта, борбата с корупцията и постигане на европейския стандарт на живот за българските граждани“, уточняват от Националния съвет.

Членовете на НС са потвърдили необходимостта от по-добра и открита комуникация – повече ясни послания, свързани освен с геополитическото място на България в ЕС, и с темите, които са най-важни за ежедневието на хората. Форумът се обяви за безкомпромисна борба срещу дезинформацията.

Поставената цел е възвръщане на доверието на избирателите и разширяване на политическата подкрепа за коалицията.

От ПП отново повтарят позицията си по отношение на 50-ия парламент – не виждат условия за формиране на проевропейско, антикорупционно правителство и остават конструктивна опозиция, макар че няма управляващи.