Правителственият фалкон летял до Анкара заради министъра на енергетиката

0
228
Снимка: фейсбук

Практиката винаги е била правителствените самолети да се използват от премиера, президента и в краен случай председателя на НС. Министрите летяха с граждански полети

Кабинетът в оставка вдигна правителствения фалкон, за да може министърът на енергетиката Александър Николов да отиде до Анкара. Това става ясно от отговор на ресорното министерство, след като народният представител от ГЕРБ Христо Гаджев попита кой от правителството използва фалкона, за да стигне до Анкара, пише Tribune.

Министрите обикновени пътуват с граждански полети, за да пестят държавни средства.

Вдигането на правителствените самолети, и то на дестинации, до които спокойно може да се стигне с кола, стана запазена марка на правителството на Петков.

Самият министър-председател вдигна правителствения еърбъс, който е с 150 места, за да може той и Лена Бориславова да стигнат за вечеря в Солун. Въпреки че разстоянието от София излиза само на няколко часа за простосмъртни и значително по-малко, ако си с кортеж на НСО, премиерът е отказал да пътува с автомобил, за да пести време.

Финансовият министър Асен Василев също не се свени да използва правителствения самолет за полети в чужбина до дестинации, до които има ежедневни полети.