Председателите на „Зелено движение“ Владислав Панев и Борислав Сандов също подават оставки

0
131
Владислав Панев

Те ще продължат да изпълняват длъжността до избора на ново ръководство

Минути след оставката на Христо Иванов като председател на „Да, България“ стана известно, че изпълнителният съвет на „Зелено движение“ и неговите председатели Владислав Панев и Борислав Сандов също ще подадат оставка. Те ще продължат да изпълняват длъжността до избора на ново ръководство на партията. Като причина за оставката се посочва слабият резултат, който „Демократична България“ постигна на предсрочните парламентарния избори в неделя, съобщава „Дневник“

Христо Иванов обяви, че подава оставка като председател на „Да, България“ и съпредседател на „Демократична България“ заради сериозната изборна загуба, която претърпя обединението след вота в неделя. „Отговорността е изцяло моя“, заяви Иванов. Той съобщи, че Националният съвет на партията, който се събира утре, ще излъчи ново ръководство. Предстоят тежки решения, но „Демократична България“ ще бъде активна в парламента и в излъчването на правителство, съобразявайки се със своето място“, заяви Иванов.

При близо 76% обработени протоколи от секционните избирателни комисии „Демократична България“ е шеста политическа сила с под един процентен пункт преднина пред влизащата за първи път в парламента „Възраждане“.