Председателят на асоциацията на зърнопроизводителите подаде оставка като съветник на Кирил Вътев

0
89
Илия Проданов

Той определи изказването на премиера, който нарече зърнопроизводителите терористи, като недопустимо

Илия Проданов, председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите, подава оставката си като съветник на Кирил Вътев – министър в МЗХ, съобщиха на сайта си от организацията. Проданов заяви, че на първо място е зърнопроизводител и председател на НАЗ и негова отговорност е да защитава интересите на всички фермери.

Неговото участие в Министерството на земеделието и храните е в разрез с предприетите протестни действия, пишат още зърнарите.

НАЗ представлява и защитава интересите на земеделските производители, които категорично не подкрепят премахването на забраната за внос от Украйна.

В понеделник започват безсрочни протести на целия сектор „Земеделие“, напомнят още от Асоциацията.

Пред NOVA Илия Проданов определи изказването на премиера, който нарече зърнопроизводителите терористи, като недопустимо.

„Надявам се, че премиерът е сгрешил и е искал да каже трактористи, а не терористи’, каза още Проданов. По думите му единствената цел на предстоящите протести е да се решат проблемите, които тлеят толкова години. Според него, ако премиерът продължава да се отнася по този начин към сектора, ще му бъде поискана оставката.