Превозвачи от цялата страна идват към София в знак на протест срещу МВР

0
244
Снимка: архив

По-рано полицията отказа да пусне камионите и автобусите към центъра на града

Превозвачите от страната се отправиха към София в знак на съпричастност срещу отказа на полицията да пропусне камионите и автобусите в центъра на града за провеждане на разрешения мирен протест. Това става ясно от пост на Съюза на международните превозвачи във фейсбук, съобщава Tribune. По-рано днес МВР на Бойко Рашков не допусна протестиращите да влязат в София, въпреки че имат това право. Превозвачите заявиха още, че транспортният министър Николай Събев е наредил на ДАИ да ги спира за проверки.

В същото време протести се проведоха почти в цялата страна:

В Русе камионите направиха автошествие по международното шосе до граничния пункт „Дунав мост“, придвижвайки се със скорост от 20 км в час, и обратно до изхода за София.

В Пловдив бяха блокирани всички шест входа на града. На „Асеновградско шосе“ се пропускат автомобили само през най-лявата лента. Това доведе до образуването на дълга колона. Очаква се в протеста в града да се включат 300 камиона, съобщава Нова телевизия.

В Бургас над 100 фирми разположиха камиони и автобуси на ул. „Крайезерна“. Шествието тръгва в 10.30 ч и се очаква да премине през някои от най-натоварените булеварди.