През 2021 година е имало сигнал, че Габриела е оставяла детето си само

0
117
Павлов пусна снимки на детето на Славова. СНИМКИ: ФЕЙСБУК

6 месеца екип от специалисти е работил за това майката да стане по-чувствителна към потребностите на детето

Отдел „Закрила на детето“ в Бургас е получил сигнал, подаден от общинския съветник Владимир Павлов през юли 2021 година на телефон 112. Тогава съпругата на убития Пейо Пеев – Габриела – оставя сам сина им без надзор в апартамента в Бургас и малкият бива намерен навън от съседа Павлов.

„Сигналът е прехвърлен към Националната телефонна линия за деца в риск 116 111. Той е постъпил при нас на 3 юли 2021 г. Затова, че малолетното дете Михаел Пеев е оставено за неопределено време само. Съседът го е взел при себе си и е подал сигнал“, заяви пред журналисти началникът на отдел „Закрила на детето” Димитрина Чочарова.

По думите на началника на отдела са проведени разговори с детето, майката, бабата и прабабата по майчина линия, с бащата по телефона и със сигналоподавателя.

След проверката на социалните е установено, че наистина детето е оставено за кратко време само в дома си.  За случая е уведомена Районна прокуратура-Бургас и ДАЗД. Не е образувано обаче наказателно производство заради отпадане на основание за престъпление. „При проверката е установено, че има неглижиране на детето, насочили сме ги към социална услуга и към Център за надграждане на родителския капацитет. Майката да стане по-чувстителна към детето. 6 месеца екипът е работил по казуса, а работата е продължила 1,5 година“, добави Чочарова като поясни, че Габриела е съдействала и е ходила редовно.

Няма подадени сигнали от покойния Пейо Пеев. Той дори бил заявил, че майката полага добри грижи и няма данни за притеснения в случая.

Отдел „Закрила на детето“ потвърдиха, че това е единствен случай и нямат данни детето да е било голо и босо.