Продават 27 хотела в Старозагорско

0
113
Снимка: Монитор

Заради кризата предстои затваряне на още 4 хотела

27 хотела и места за настаняване на туристи се продават напоследък на територията на Старозагорска област показва справката на „Монитор“ в интернет пространството за недвижимата собственост.

Офертите за различни по големина обекти има както в малки селища и градчета като Раднево и Гълъбово, така и в известни курорти. Цените са разнообразни, най-високата е от 2,4 млн евро в курорта Овощник край Казанлък, където на тезгяха са извадени 1 553 кв м разгърната застроена площ и двор от 15 дка с парк.

На цена от 1 170 000 евро е предложен и култовият преди време хотел „Извор“ в Старозагоски минерални бани, едно от най-предпочитаните от чужденци местенца. Пак край Казанлък се оферира и парцел от 21 дка за изграждане на СПА комплекс, цената обаче не е обявена официално. На територията на Старозагорски минерални бани се продават половин дузина обекти.

За продан е обявен емблематичният и едноименен някогашен хотел на „Балкантурист“ в центъра на Казанлък, обектът обаче липсва в агенциите и за офертата се разбира само от огромен транспарант на покрива.

Очакванията са към досегашните оферти да се появят и нови, след като за предстоящо, макар и временно, затваряне на поне 4 хотела в Стара Загора, предупреди Вени Петрова, председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Града на липите.