Продават „Вера Су” на търг, искат му 460 000 долара без ДДС

0
17
Корабът "Вера Су" заседна край Камен бряг.

Той заседна край местността Яйлата при Камен бряг на 20 септември 2021 г.

Заседналият преди около една година моторен кораб „Вера Су” ще бъде продаден на търг с явно наддаване, съобщиха от „Морска администрация”.

От няколко месеца плавателният съд се намира в Кораборемонтния завод „Терем Флотски арсенал” край Варна. Определената тръжна цена за продажбата на плавателния съд е в размер на 460 000 щатски долара без ДДС. За участие в търга се изисква депозит в размер на 10% от началната тръжна цена на продавания кораб. Крайният срок за подаване на заявленията за участие изтича в 17.30 часа на 27 септември 2022 г., като те се подават в Деловодството на Дирекция „Морска администрация – Варна“, град Варна, ул. Приморски“ №5.

Търгът с явно надаване ще се проведе на 28 септември от 11 часа в сградата на Дирекция „Морска администрация – Варна“.

Моторен кораб „Вера Су” заседна край местността Яйлата при Камен бряг на 20 септември 2021 г. и беше изтеглен след повече от месец – на 26 октомври 2021 г. Цялостната операция по изтеглянето и изваждането, определена от експерти като изключително рискова, бе добре планирана, координирана и проведена при стриктно следван план под контрола на настоящия вицепремиер и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев.

В края на миналата година корабът беше изваден на сух док в Кораборемонтния завод „Терем Флотски арсенал”, за да се направят огледи на пробойните и да се опишат щетите. Бяха направени и частични ремонти на плавателния съд, след което беше пуснат на вода. В операцията по изтеглянето и спасяването на кораба държавата изразходи над 2 милиона лева.