Проф. Анастас Герджиков: Дано се сбъднат техните обещания, а не моите прогнози

0
114
Анастас Герджиков и Невяна Митева

Целият държавен апарат работеше за действащия президент, каза той

„Честито на победителите. Всички се надяваме, че за доброто на българския народ ще се сбъднат техните обещания, а не моите прогнози“. Това заяви проф. Анастас Герджиков в първи коментар след балотажа.

Той благодари на щаба си и всички гласували.

„Ние се кандидатирахме, защото се опасявахме, че демокрацията е в опасност. Няколко неща ни попречиха. На първо място, нашите опоненти, вместо да изтъкнат своите успехи или да отговорят за грешките си, през цялото време непрестанно, 40 дни повтаряха – вие сте свързани с партии и хора. Няма да споря, само ще кажа, че това не е истински дебат“, подчерта той.

Целият държавен апарат работеше за действащия президент, категоричен е проф. Герджиков, според когото репресиите на силовите структури са повлияли  на резултата от изборите.

Той обвини вътрешния министър Бойко Рашков, че се е превърнал в говорител на президентския щаб.

„Чухме, че вотът в Турция щял да е толкова мощен, че да обезсили вота тук. Това, разбира се, не се опроверга. С влизането в СУ на икономическа полиция дори опитаха да твърдят, че едва ли не сме раздавали пари на фирми, без да е свършена работата. Това не е вярно. 2 часа след това колегите са предали всички документи, доказващи, че това не е така. Това беше в последния ден преди деня за размисъл!“, подчерта кандидат-президентът.