Проф. Близнашки: На власт сега е хунтата, хората с фуражките

0
368
Георги Близнашки

Не са замислили този кабинет като служебен, а като постоянен, коментира той

Това са неща, които отдавна се подготвят. Във върхушката се видя името на Васил Божков, а и отдавна „готвят“ Делян Пеевски, заяви пред БНТ бившият служебен премиер проф. Георги Близнашки по повод санкциите на САЩ срещу Божков и Пеевски

„Божков от години се меси в политиката – анекдотът беше, че той си има цяла политическа група. Спомняте си репликата на Румен Радев, че аргументите на Божков са по-добри от тези на неговите критици“, разкри проф. Близнашки.

„Пеевски е наследникът на Илия Павлов, а Божков е фигура от началото на прехода. Те се вписваха във всички ситуации и намираха начина да влияят. Въпросът е, че олигарсите не разбраха какво става, смятаха, че ще спрат прокуратурата. В следващите няколко седмици ще бъде интересно“, коментира проф. Близнашки.

„На власт сега е хунтата, хората с фуражките. Това са военни хора, те не разбират от политика, нямат чувство за политика. Не са замислили този кабинет като служебен, а като постоянен. Голямата драма предстои“, каза още бившият служебен премиер.

Проф. Близнашки предупреди, че се очаква голяма цензура в медиите при това управление.

„Това служебно правителство надхвърля възможностите си – те трябва да осигурят добра администрация, не им е работа да се занимават с тайни служби и обезглавяване на кадри“, смята професорът.

„Близката до Божков Елена Фичерова бързо си подаде оставката от МВР като началник на кабинета на министъра след санкциите на САЩ. Мисля, че и дори Рашков ще трябва да си подаде оставката“, видя бившият премиер връзка между събитията.

Проф. Георги Близнашки заяви, че Иван Гешев е диалогичен и „знае за какво става въпрос“. Той не толкова страшен, колкото се представя, завърши експертът.