Проф. Габровски: Състоянието на Каролев е стабилно

0
92
Проф. Николай Габровски

Управлението на кризата беше много добро, казва зам.-директорът на „Пирогов“. Намаляват с 50% ковид леглата в болницата

„Много противоречиви мнения бяха изказани по отношение на щаба. Моето убеждение е, че управлението на кризата беше много добро. Имахме един добър баланс колко да бъдем затворени, за да ограничим пандемията. Вече е въпрос на избор как да се продължи, заяви зам.-директорът на „Пирогов“ проф. Николай Габровски пред bTV.

Той отбеляза, че леглата за лечение на пациенти с COVID-19 в „Пирогов“ ще бъдат намалени с 50%, защото в последно време част от тях остават празни. По думите му намаляването на натиска на коронавируса е осезаемо.

По повод последната вълна на вируса Габровски коментира, че подмладяването на пациентите е факт при британския вариант. „Ние научихме, че това е комплексно заболяване. Но това, което най-много засегна хората, е, че ги накара да забавят лечението на болестите, които си имат“, допълни неврохирургът.

Проф. Габровски смята, че най-важната задача пред служебния здравен министър е да се подсигури борбата с пандемията в следващите няколко месеца, за да имаме нормална есен и зима.

Той коментира и състоянието на финансиста Владимир Каролев, който е на лечение в реанимацията на неврохирургията след тежкия инцидент в Пирин: „Състоянието на Владимир Каролев в голяма степен е стабилно, но това е динамичен процес и ежедневно се борим с всякакви проблеми.“