Проф. Генчо Начев: Четвърти пик на ковид-19 няма да има

0
67
Проф. Генчо Начев

Добрият темп на ваксинация ще възпрепятства разпространението на вируса, коментира директорът на болница „Св. Екатерина“

„Мисля, че четвърти пик на заразата няма да има, стига ваксинацията да върви по план. Това зависи от ваксините, които ще влязат в България, но мисля, че този въпрос вече е уреден“. Това заяви пред NOVA професор Генчо Начев, директорът на болница „Света Екатерина“.

Според него всичко зависи от това и колко са преболедувалите освен ваксинираните. Въпреки това дори и да има нова вълна, тя ще бъде много лека според него.

Той се надява ваксинацията у нас да обхване над 60% от населението.

Проф. Начев сподели, че се чувства добре шест месеца след заразяването си с COVID-19. „Възстановяването от вируса отнема от три до шест месеца. То е индивидуален процес. Всичко зависи от това колко искаш да се възстановиш и дали спазваш всички предписания на лекарите“, посочи той.

Проф. Начев разкри още, че не се е ваксинирал, тъй като е прекарал вируса и има голям процент антитела. Следи ги ежедневно и ако паднат под определена граница, тогава ще се ваксинира.

Според него няма да има покачване на случаите заради изборите. Той вече е упражнил правото си на глас и разказва, че всичко е протекло при спазване на всички необходими мерки.