Проф. Кантарджиев: Нали ни бяха обещали, че сега няма да се умира?

0
244
Проф. Тодор Кантарджиев

Ще смаем света не само по отношение на вадене на кораби, но и на контрол на коронавируса, коментира той

Има плавно покачване на случаите в София, допреди седмица столицата беше с по-ниско разпространение, заяви пред БНТ проф. д-р Тодор Кантарджиев, бивш директор на Националния център по заразни и паразитни болести и настоящ консултант по ваксинирането в Столичната община.

5 пъти по-малко са ваксинациите от пролетта или 7000 (вчера) към 35 000 (пролетта). 1/4 от поставените ваксини са на софиянци, каза още той.

„Тези, които ни критикуваха са с по-лоши резултати и работят по-малко“, разкри проф. Кантарджиев.

„Бяха ни наклеветили, че правим много тестове, а сега нивото на непрофесионализъм е такова – пълни болници, пълни интензивни отделения, много умрели“, допълни бившият шеф на НЦЗПБ и заяви:

„Нали ни бяха обещали, че сега няма да се умира? Жертвите от сегашната четвърта вълна задминаха починалите от третата. Това е резултатът от работата на здравното министерство.“

„Ще смаем света не само по отношение на вадене на кораби, но и на контрол на коронавируса“, пошегува се проф. Кантарджиев.

Болниците са пълни, предстои реорганизация и отваряне на още болнични легла. Наблюдава се работата на Спешна помощ и заболеваемостта при децата, коментира консултантът по ваксинирането в Столичната община.

Майки, ваксинирайте се вие, защото не децата ви заразяват, а вие тях. Ако родителите искат да опазят децата си, които боледуват, нека се имунизират. МОН се грижат за учениците за разлика от МЗ, завърши проф. Тодор Кантарджиев.