Проф. Костадин Ангелов: Навреме съм информирал институциите за болница „Лозенец“

0
119
Костадин Ангелов Снимка: Dnes.bg

С всички тези фойерверки, които хвърля министър Кацаров, всъщност цели да прикрие своята административна немощ да организира ваксинационния процес, коментира той

„Моята позиция съм я изразил, като съм информирал компетентните институции навреме. За това документи изтекоха в национална медия. Нямам какво повече да добавя.“ Такъв коментар направи бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов пред БГНЕС във връзка с оповестената от служебното правителство информация за незаконна трансплантация на органи в държавната болница „Лозенец“.

„Да се коментира, че държавата не си е свършила работата, категорично не отговоря на истината. Държавата си е свършила работата, органите са информирани. Когато се прави някакво разследване, аз за първи път чувам то да се оповестява публично. Не е работа да се оповестяват данни в хода на едно разследване“, каза още бившият здравен министър.

Той коментира и темата с Александровска болница, на която беше ръководител, преди да седне в министерското кресло. „Говори за тежки злоупотреби, които ги няма на практика. Коментират се едни числа, които са публични данни, като се насочва общественото мнение, че видите ли има някакви злоупотреби. Такива не бяха доказани. Последните решения на Агенцията по вписванията и на българския съд показват, че министърът допуска грешки, не познава законодателството и не знае как да действа“, посочи той.

Проф. Ангелов разкритикува сегашният министър, упреквайки го в низходящ тренд в хода на ваксинацията.

„С всички тези фойерверки, които хвърля министърът, всъщност цели да прикрие своята административна немощ да организира ваксинационния процес, както и да мотивира българските граждани да изберат ваксината, а не нещо друго. Това правителство тика страната към следваща, четвърта вълна от COVID-19“, посочи още той.