Прокурор обвинен по аферата „Осемте джуджета“

0
162
Любена Петрова не дойде в прокуратурата, защото била болна. Снимка: архив

Любена Павлова не дойде в прокуратурата, за да бъде подведена под отговорност, била болна

Прокурорът от закритата преди година спецпрокуратура Дилян Деянов вече е официално обвинен във връзка с т.нар. афера „Осемте джуджета“, съобщи БНР. Според държавното обвинение на 18.02.2020 година той неправомерно е върнал веществени доказателства – златни монети, на човек, който не се явявал правоимащ по смисъла на закона. Деянов отказа коментар пред медиите, а адвокатът му Людмил Рангелов прогнозира, че клиентът му ще бъде оправдан:

„Самият аз съм възмутен, защото истинските хора, които истински са виновни за историите около „Осемте джуджета“, всъщност засега ги няма. С изключение на дамата. Това е изпускане на налягането в грешната посока, за да може да се успокои общественото мнение, че казусът „Осемте джуджета“ има някакво развитие. Не там обаче, където е неговата същност. Един страничен рефлекс“.

По аферата „Осемте джуджета“ със задочно обвинение е и бившият следовател Петьо Петров, по-известен като Петьо Еврото. Той се издирва с европейска заповед за арест.

За днес, за да ѝ бъде предявено обвинение, беше призована и бившата му съпруга Любена Павлова, но тя не дойде в прокуратурата. По неофициална информация – по здравословни причини. Със задочно обвинение е и бившият следовател Петьо Петров, който е обявен за международно издирване.