Прокурор Русковска: Пожарът в автобуса е тръгнал от багажното отделение над резервоара

0
180
Вилма Русковска Снимка: кадър

Собственикът на фирмата превозвач „Беса Транс“ Беким Хаджиу е бил втори шофьор на един от автобусите

Пожарът в македонския автобус, който се запали на магистрала „Струма“ и в който загинаха 45-има души, е започнал от багажното отделение, което се намира над резервоара в предната част на автобуса. Това каза пред телевизия „Телма“ македонският прокурор Вилма Русковска.

„Аз го видях точно, имам го снимано откъде е почнал пожарът, а това е багажното отделение над резервоара. Резервоарите на автобусите се намират отпред“, коментира Рускоска.

Запитана как е възможно автобусът да изгори толкова бързо, прокурор Вилма Русковска, началник на отдела за организирана престъпност и корупция, каза, че според информация на български следователи за някои експертизи е необходимо повече време.

В началото на интервюто Русковска заявява, че Беким Хаджиу, собственик на фирмата превозвач „Беса Транс“, е бил в един от автобусите, които са се връщали от фаталната екскурзия в Истанбул. Децата му са били в друг автобус.

„Не е имало конвой, защото автобусите са тръгнали от различни места от Истанбул на връщане към Скопие. В зависимост от желанието на пътниците, някои са искали да отидат до един мол, други до друг, например два автобуса, включително изгорелият, са напуснали паркинга, защото тези пътници не са искали да ходят по магазините и затова автобусите не са пътували като конвой “, казва Русковска.

Хаджиу всъщност е бил втори шофьор на един от автобусите. Той твърди, че в автобусите не са превозвани запалими вещества.

Прокурор Русковска определи като неточни спекулациите, че в автобуса e имало и материали за приготвяне на хероин, който бързо изгаря.