Протест на близки на загинали в катастрофи започна пред Съдебната палата

0
32
Снимка: кадър

Хората настояват за справедливи наказания за причинителите на катастрофи

Протест на близки на загинали в катастрофи започна преди малко пред Съдебната палата в столицата. Хората настояват да получат справедливост особено в случаите, в които причинителите на катастрофи с фатален изход не са били осъдени справедливо.

Единият от случаите е на Виктор и Тошко, които умират преди две години в катастрофа, причинена от водач след употреба на наркотици. Присъдата му е условна, независимо че множество доказателства сочат, че има и множество други нарушения и че той е човек с установено трайно лошо поведение на пътя, с много причинени катастрофи, разказаха хората.

19-годишният шофьор, при когото са се возили двамата загинали, е шофирал под въздействието на марихуана. Карал е с над 100 км/ч и се е ударил в крайпътно дърво. За смъртта на двете момчета Апелативният съд постанови 5 години лишаване от свобода и 8 години без книжка. Делото вече е предадено на Върховния съд, а днес е поредното заседание.

„Той е доказан джигит на пътя, организатор на гонки, дрифтове и състезания, сега в момента срещу него тече второ досъдебно производство“, разказва Силвия Вълкова, майката на загиналия Виктор Василев.