Протест в Самоков заради младеж, убит от кола край Боровец

0
39
Снимка: pixabay

Близките имат съмнения, че виновният шофьор може да избегне правосъдието

Протест пред общината в Самоков. Близки и приятели на 20-годишния Димитър, убит на пътя за Боровец, настояват за справедливост.

Трагедията се е разиграла преди около 1 месец на входа на Боровец. Младежът е пометен от кола, докато се е прибирал от дискотека. По-късно умира в болница.

По случая е образувано разследване за причиняване на смърт по непредпазливост, но вече месец обвинен няма. Родителите на убития Димитър Дойнов имат съмнения, че виновният шофьор може да избегне правосъдието и затова излизат на протест, съобщава Нова тв.

Свидетел на трагедията става приятел на Димитър. Кристиян разказва, че във фаталната нощ се обадил на майка си да ги прибере от дискотека и бавно тръгнали край пътя, докато тя дойде.

Край табелата за Боровец Кристиян чува кола, вижда фарове и приятелят му е бутнат. От колата слязъл мъж и казал на Кристиян да се приближи. Младежът обаче се изплашил и избягал в гората. Той е намерен 2 часа по-късно в шок.

По случая има заподозрян. Екип на NOVA опита да се свърже с него, но без успех. Един от пътниците в колата разказа, че веднага след удара шофьорът, за когото се предполага, че е бил Иван Виденов, е избягал, защото е бил в шок. Първоначално за 24 часа са били задържани трима души. По неофициална информация шофьорът е карал след употреба на алкохол.

От прокуратурата заявиха за NOVA, че са разпитани 26 свидетели. Четирима от тях са разпитани пред съда. Извършен е оглед на местопроизшествието и разпознаване на лица. Иззети са много веществени доказателства.

Направена е справка за съдимост на водача на автомобила. Шофьорът е бил реабилитиран по право. Това означава, че преди това е осъждан. Въз основа на събраните доказателства ще бъде направен анализ и преценка и след това евентуално извършителят ще бъде подведен под отговорност.