Протестът на ГЕРБ се премести пред МВР, после ще мине покрай дома на премиера Петков

0
245

Членове и симпатизанти на партията има от цялата страна

Протестът на ГЕРБ се премести от триъгълника на властта пред МВР, след което ще мине и покрай финансовото министерство. Преди това вървят към дома на премиера Кирил Петков, който се намира недалеч от Народното събрание. Шествието се предвожда от депутати на ГЕРБ-СДС и евродепутати от партията, съобщи Дарикнюз.

„Във финансите е другият мозък – Асен Василев. Ако не сте разбрали, той още пише плана за Брюксел. После ще отидем и до нашето любимо министерство – МВР. Ще отидем и там да поздравим Бойко Рашков за добрата му работа“, заяви депутатът Тома Биков.

Протестът започна в 9 часа пред сградата на Министерския съвет в София. Членове и симпатизанти на партията дойдоха, за да изразят подкрепа за лидера си Бойко Борисов, който беше задържан  късно снощи. Те настояват Борисов да бъде освободен незабавно, обвинявайки ръководството на МВР в полицейски произвол.

Малко преди 10 часа към протеста се присъедини и парламентарната група на ГЕРБ, която пристигна директно от заседанието в Народното събрание. Движението по булевардите „Дондуков“ и „Цар Освободител“ беше блокирано, а пред сградата на Министерския съвет е разположен полицейски кордон.

Според организаторите сред протестиращите има симпатизанти от различни части на страната.

„Колкото повече ни удрят, толкова по-силни ще бъдем“, обяви народният представител Томислав Дончев. Според него вчерашният арест на бившия премиер е начин за разправа с опозицията. По думите му МВР се използва за „тънки политически сметки“ от страна на управляващите.

„Просто Киро – върви си, брате. Върви си с мир, че иначе ще стане страшно. Върви си, просто Киро“, апелира от своя страна Любен Дилов-син.

От партията многократно обявиха, че става въпрос за „мирен протест“. Триъгълникът на властта беше огласян от викове „Оставка“.