Протестиращите и властта пред споразумение?

0
32
Снимка: архив

Сформирана е работна група, която да търси решение на поставените от енергетиците и миньорите искания

Срещата между протестиращите енергетици и миньори, правителството и парламентарно представените формации продължава в работен формат.

Сформирана е работна група, която да търси решение на поставените от протестиращите, съобщи БНР, позовавайки се на източници от преговарящите екипи. Не е изключен и вариант за изработване на общ документ, който да бъде подписан от всички страни.

Срещата между протестиращите и представителите на властта започна малко след 11:00 ч.

Още в началото премиерът Николай Денков заяви, че някои от исканията на енергетиците са неизпълними. Те настояват България да изтегли плановете за справедлив преход за Стара Загора, Перник и Кюстендил от Европейската комисия и да ги предоговори.

„Няма оптимизъм в нашите редици. Думичката е недоверие. Ако тези хора имат акъл в главата си, ще постъпят така, както повалява българският национален интерес. А той е – да имаме ток”, заяви Димитър Манолов, КТ „Подкрепа”.

„Ние, освен тези централи и АЕЦ-а, друга базова мощност нямаме. Ако спрем, както пише, до 2030 г. тези централи, това означава, че дотогава трябва да спрем и да гледаме телевизия вечер”, заяви Любомир Спасов, ТЕЦ „Бобов дол”.