Пускат временно за движение пътя Мездра-Ботевград

0
96
Пътят ще бъде отворен за два месеца.

Отсечката ще бъде отворена за движение около два месеца и през април отново ще бъде затворена за втория етап на строителните дейности

Затвореният за разширяване участък на международния път Е-79 между Мездра и Ботевград се очаква да бъде пуснат за движение в понеделник – 19 февруари.

Това каза в Мизия председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Ясен Йорданов. По думите му всички предпоставки да се спази първоначалният срок 15 февруари са налице, но лошото време на позволява да се постави хоризонтална маркировка.

„Доста ниските температури през нощта не позволяват да бъде изпълнена с необходимото качество. Очакванията като синоптична прогноза са за хубави дни петък, събота и неделя и пътят да бъде пуснат в понеделник“.

„Отсечката ще бъде отворена за движение около два месеца и през април отново ще бъде затворена за втория етап на строителните дейности“, обясни инж. Йорданов. През това време ще бъдат ремонтирани най-тежките участъци от пътищата, по които минава отклонения заради разширението трафик.

По думите на Йорданов при следващото затваряне в средата на април се очаква да бъде завършен моста при врачанското село Горна Кремена, от където ще се насочи тежкотоварният трафик към Видин, за да не се прави големият обход през Плевен.

Председателят на УС на АПИ заяви, че окончателно Мездра-Ботевград ще бъде готов в края на 2025 година, когато трябва да бъде завършен и последният пътен възел при Ботевград.

Инж. Йорданов участва в изнесена работна среща с областния управител, кметове и представители на общини от Врачанско, чиито домакин е кметът на Община Мизия Валя Берчева.