От днес нови тапи по основни пътища в страната

АПИ препоръчва на шофьорите от Северозапдна България да ползват прохода Петрохан

0
56
коли
Системата "Бонус-малус" се отлага за пореден път.

Затварят тръбата на тунел „Витиня“ в посока София и пътят през Владая

От 25 септември изцяло се затваря за движение тръбата тунела „Витиня“ в посока София, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“-АПИ.
 
Тръбата ще остане затворена няколко месеца, тъй като там започва огромен ремонт, изцяло ще бъде реновирано тунелното съоръжение подобна на тръбата в посока Варна.
 
От Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) призовават шофьорите да използват и стария път Ботевград-София при 35-ти км. При необходимост, ако има интензивно движение, от Областното пътно управление ще пренасочват трафика по стария път.
 
АПИ препоръчва на шофьорите, които пътуват от Северозападна България в посока София, от градовете Видин, Монтана и Враца, да използват и прохода „Петрохан“, както и пътя през Искърското дефиле, за да избегнат натоварения трафик през „Хемус“.

От днес започва ремонт и на Източната тангента на София. Ще се ремонтира участъкът от магистрала „Тракия“ до Северната скоростна тангента. От 26 септември (вторник) ще стартира поетапен ремонт на участъка от път I-1 (Е-79) София – Перник, през Владая.