Радев не казва ще има ли нови служебни министри

0
40
Румен Радев Снимка: архив

Рашков отрича да е част от партията на Петков и Василев, нямал предложение за оставане в новия служебен кабинет

Румен Радев отказа да съобщи дали ще има промени в състава и структурата на новия служебен кабинет, който трябва да назначи, след като разпусне Народното събрание. Темата той коментира след церемонията по случай отбелязването на професионалния празник на българските пожарникари, в която участва.

„Няма да има промяна в политиката“, каза лаконично Радев. Той не коментира и кой ще бъде премиер в новия кабинет.

„Подкрепям ценности, а не партии“, коментира Радев относно призива на социалистите да каже подкрепя или не евентуална нова партия на Кирил Петков и Асен Василев. Темата стана още по-актуална, след като преди дни социалисти се оплакаха, че емисари на новия проект на двамата министри от служебния кабинет обикалят структури на БСП, припомня Tribune.bg.

Малко по-късно вътрешният министър Бойко Рашков отрече да е част от този нов проект. Той поясни, че не знае дали се подготвя такъв. На въпрос дали е получил покана за следващото служебно правителство той отговори: „Нямам предложение за оставане в правителството. Спокойна ли сте? Още никой няма предложения. Президентът беше ясен и ще чуете на 16-и какво е решил. Той трябва да реши този въпрос и никой друг. Неприлично е да коментираме дори този въпрос“.