Радев опорочи тържествата на Шипка-пак лее омраза

0
472
Румен Радев Снимка: 24 часа

Няма да допуснем 3 март да бъде заличен, заяви президентът

Според Румен Радев обществото чака отговори каква е ролята на Алексей Петров в стъкмяването на коалицията. Какви ангажименти са поемани и какви високи постове в държавата са му обещавани. Радев каза, че България няма нужда от сглобкаджийство, а от обединяване срещу похищението на демокрацията.

Няма да допуснем след „Епопея на забравените“ да ни натрапят и „Епопея на зачеркнатите“. Това заяви Радев от Шипка и обвини всички, които не идват на върха, че се отричат от българското, за да са европейци. Това е само разрушителен комплекс. Пагубна заблуда е, че да си европеец означава да задраскаш историята.“, посочи той. Радев заяви, че 3 март е червената линия на търпението.

Скъпи сънародници, днес казваме „не“ на пълзящата цензура, на доносничеството, на подмяната и скандалите, чрез които се прокарва проект за похищение на Конституцията. Той предвижда България да се управлява от политици, за които българското гражданство е подробност, а политиката е конкурс по сервилност. Казваме „не“ на опитите за разграждане на държавността, чрез превземане на институциите за користни, политически и икономически цели. Днес слагаме край на обратното броене на разпада и заявяваме, че България ще пребъде“, заяви президентът.

Радев каза, че кабинетът използва всеки свой провал като повод за заграбване на още власт.

„Явно конституцията пречи на управляващите в тяхното желание за още власт“.

От думите му стана ясно, че не възнамерява да свиква КСНС с “ хората от записите“.