Радев връчва третия мандат на БСП

0
88
Румен Радев и Корнелия Нинова Снимка: архив

Нинова ще кани ДБ, ИБНИ и ИТН на разговор за съставяне на правителство

Президентът Румен Радев е решил да връчи третия мандат на БСП. Това обяви Корнелия Нинова на брифинг в Народното събрание.

„Получихме покана от президента утре в 9,30 да се явим в президентството да получим трети мандат. Изправени сме пред сериозни изпитания като държава и като народ – ковид криза, ниски доходи, високи цени, мигрантска криза, икономически проблеми. Разбираме, че трябва да дадем адекватен отговор на тези изпитания. Знаем си и тежестта като парламентарна група. Така ни подреди народът, че никой да не може да състави кабинет. Затова ще проявим максимум разум и диалогичност към другите партии на протеста. Ще ги поканим – ДБ, ИБГНИ и ИТН на разговор. Ще подходим обаче различно – няма да поставяме предварителни условия и предварителен кандидат за министър-председател“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Запитана дали ще проведе разговори и с ДПС, соцлидерката обясни, че на този етап и в този парламент не предвижда такива. Въпреки отказа на ИТН и ДБ да разговорят със социалистите за третия мандат, Нинова реши да им остави вратичка и да ги покани на разговори, като загатна, че заедно ще имат възможност да решават състава на кабинет, ако такъв е възможен.