Радомир Чолаков: Без ГЕРБ няма как да има управление на България

0
104
Радомир Чолаков

Радикалната крайна революционна позиция на ДБ докара страната до днешната ситуация, каза депутатът от ГЕРБ

ДБ трябва да признаят, че без ГЕРБ няма как да има управление на България. Това каза в интервю за БНР Радомир Чолаков, депутат от ГЕРБ. „Враждебното говорене разрушава политическото пространство. Радикалната крайна революционна позиция на ДБ докара страната до днешната ситуация“, допълни Чолаков.

Чолаков призна, че партиите и медиите са допуснали една грешка – чертаене на разделителни линии. Според него коалирането на ГЕРБ е възможно с всяка формация с политическо поведение. „Започна разрушаване на политическата система, включително с такива параполитически субекти като ПП“, категоричен е Чолаков.

Относно назначеното служебно правителство от Румен Радев, Чолаков каза, че „Гълъб Донев е известен като умерен човек. В служебното правителство за организиране на изборите е важен министърът на вътрешните работи. Иван Демерджиев е добър юрист, надявам се, че няма да повтаря грешките на предшественика си Бойко Рашков. Атанас Пеканов прави добро впечатление. За него ще е важно да издейства отсрочка по Плана за възстановяване“.