Радомир Чолаков: За 24 часа управляващите направиха три изключително тежки юридически гафа. Вече започваме да граничим с лудост

0
311
Радомир Чолаков

Бойко Рашков ще бъде следващият правен проблем на правителството, прогнозира депутатът

Ако „Продължаваме промяната“ искат отново да назначат Станислав Тодоров начело на КЕВР, ще трябва първо да променят закона, за да може той да отговаря на изискванията. Това каза за БНТ депутатът от ГЕРБ-СДС Радомир Чолаков. Това според него би отнело поне месец. Чолаков обясни, че Тодоров не е имал достатъчно трудов стаж.

„Между другото, той го е знаел. Той каза, че бил юрист. Знаете ли, на мен вече почна да ми става обидно от юридическото ниво, с което сме заобиколени. 25 години съм бил ръководител на правен отдел в различни ведомства и ако на мен ми се беше случил такъв гаф – щях да си подам оставката, ако на мой юрист се беше случило това – щях да го уволня веднага. Ние ги предупреждавахме за г-н Тодоров, че той не отговаря на изискванията и това беше ясно. Те силово го назначаваха“, заяви Радомир Чолаков.

„За 24 часа управляващите са направили три изключително тежки юридически гафа. Вече започваме да граничим с лудост. Да разрушим енергетиката примерно. Да направиш три такива гафа за 24 часа – меморандума с Gemcorp, сигналът на ГЕРБ до ДАНС за посредниците МЕТ, който отива във Върховната касационна прокуратура и решението на КС за КЕВР – това са три за 24 часа, които просто взривяват цялата правна рамка на енергетиката“, каза още Чолаков.

„В парламента, малките партии основно, които истерично ги е страх да отидат на избори, в момента са готови да приемат всякакви изнудвания от страна на ПП само и само да има правителство. Докога нашите колеги от парламента от малките партии ще се държат като страхливи чиновници, които треперят, за да запазят още малко работните си места“, коментира депутатът от ГЕРБ-СДС.

Чолаков прогнозира, че Бойко Рашков ще бъде следващият правен проблем на правителството. Според него законът за КПКОНПИ, който са изготвили, е противоконституционен.

„Създаде се едно очакване, едни бързи талибански решения – идваме тук, храс-прас, ние сме от Харвард, ние сме от Америка, а то не става така“, заяви Чолаков.