Районният кмет от ДБ Петко Горанов: Павел Терзиев се опита да ме вербува за ДС

0
323
Петко Горанов

Павел Терзиев, който е работил в прословутото Шесто управление на ДС, е чичо на кандидата за кмет на ПП/ДБ Васил Терзиев

„Аз съм Петко Горанов, все още действащ кмет на Район “Студентски” в София, избран с листата на ДБ. В своята кратка автобиография, с която се представям на избирателите в кампанията за местни избори 2019, съм посочил опита да бъда вербуван като студент през 1986 г. Отказах на ДС да стана доносник. Бях посочил и лицето вербовчик, но ме посъветваха да не използвам имена и го изтрих. Вербовчикът се казваше Павел Терзиев. Каза, че са ме проучвали. Дали това има връзка с отстраняването ми сега от ПП-ДБ като кандидат за местни избори 2023, можем само да предполагаме.“ Това заявил действащият кмет на Район Студентски Петко Горанов пред БОЕЦ, съобщават от организацията на фейсбук страницата си.

„Имахме 4 срещи. На втората среща казах, че ме надценяват. Казах, че нямам качества, а човекът ми каза, че трябва да имам вместо 2 уши – 4,“ разказва Горанов.

Павел Терзиев, който е работил в прословутото Шесто управление на ДС, е чичо на кандидата за кмет на ПП/ДБ Васил Терзиев.

Петко Горанов казва още, че не е поканен от ПП-ДБ да стане отново кмет на Район “Студентски” в София.

„Повече от 7 пъти търся Атанас Атанасов, за да кажа, че въпреки неудачните решения, които взимаме ние и нашите коалиционни партньори, аз не съм предател. Ако те ме припознаят отново като свой кандидат, аз ще продължа. Не ми беше вдигнато на нито едно от позвъняванията, не беше и направена обратна връзка.

„Ако трябва, ще бъда независим кандидат, ще дам път на моя екип да работи. Ние поведохме война с имотната мафия, отстранихме немалка част от служителите на Район “Студентски”. Район “Студентски” е разпределен да бъде зад кандидат на ПП-ДБ“, добави той.

„Според мен истинската причината са интересите, които сме настъпили, а не във времето назад“, казва Горанов.