Рашков не откри подслушвани политици, сега търси канибали

0
1108
Бойко Рашков разпуска преди 20-ина години на купон на Васил Божков. Снимка: фейсбук

МВР да обяви награда от 20 бона за касапин, който свидетелства, че е трябвало да разфасова и сготви чиновника Симеонов по поръчение на Борисов

Невелин Ганчев

Вътрешният министър Бойко Рашков така и не откри близо месец подслушвани политици от опозицията, но сега търси канибали, които са откликнали на поръчката на Бойко Борисов за разфасоване и сготвяне на държавен чиновник.

За какво става дума? Първо Атанас Атанасов от ДСБ обяви, че са подслушвани 30-40 или 50, без значение, политици от службите по време на правителството на Борисов. Изпърдя се тоя генерал и един куп медии възкликнаха, че пръднята му мирише на парфюм, и се опияниха. Включи се и Рашков с известно закъснение в тоя пръдлив хор, а премиерът Янев добави, че разбрал от медиите, че и той е подслушван. И това се повтаря всяка седмица по 3 пъти и нито веднъж не разбрахме официално кои са подслушваните политици, кой ги е подслушвал и кога. Никакви данни, никакви доказателства, нищо.

Всички служби, които извършват подслушвания, са в ръцете на Рашков – ДАТО, ДАНС. Всички искания на ведомства – прокуратура, ГДОП, „Вътрешна сигурност“, минават през съда и ДАТО и ДАНС – няма как да се покрият. Следите остават, както самите клеветници казват. А ако СРС-та са правени през частни стуктури или от злонамерени служители на ДАТО и ДАНС, това нещо трябва да се докаже по някакъв начин, например свидетели.

Иначе законно може да се подслушва и президентът, ако говори с обект на СРС, както се оказа. Благодарение на тези СРС разбрахме, че Радев „стикова“ проверката срещу жена си. Така беше слушан и бивш депутат от БСП, а СРС-та бяха приложени срещу брат му, който се оказа бандит…

Близо месец няма никакви доказателства за подслушван политик от опозицията, но сега уважемият Бойко Рашков трябва да търси канибал, за да свидетелства, че е трябвало да разфасова и сготви чиновника Симеонов по поръчение на Борисов.

Марин Димитров, който през 2009 г. е бил отстранен като шеф на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури заради сделка с катери на завишени цени, е дал показания, че Бойко Борисов е заплашвал висш държавен чиновник, че семейството му ще го изяде, без да разбере, пише 24 часа.

Димитров разказал, че заканата била отправена от тогавашния премиер към бившия шеф на Държавен фонд “Земеделие” Светослав Симеонов, а целта на заплахата била той да не дава показания срещу Мирослав Найденов, тогава земеделски министър, по разследване за подкуп от 200 000 лв.

Темата тръгна от вътрешния министър Бойко Рашков, който я разказа на 28 май в ефира на тв “Евроком”.

Важен детайл в историята с „храната“ на децата е, че преди дни баща им – бившият шеф на ДФ “Земеделие” Светослав Симеонов, е отрекъл да е чувал и споделял подобна заплаха.

И така нароченият за изяждане отрича за заплахи от Борисов. Може да е от страх. Затова МВР да обяви награда от 20 бона за касапин, който свидетелства, че е трябвало да разфасова и сготви чиновника Симеонов по поръчение на Борисов