Рашков с поредния кьорфишек, щял да огласи списък със случаи на „трупчета“ в прокуратурата

0
137
Снимка: BGonair

Приготвил над 100 от по-фрапиращите

Мине не мине време и Бойко Рашков току изтърси някоя бомбастична „новина“, която впоследствие или е опровергана, или самият министър я замита под килима поради несъстоятелността й. Както например „чудовищната“ афера с озеленяването на магистрала „Хемус“. Два-три пъти се заканва с разкрития Рашков, но от месец-два вече не споменава за този случай.

Днес скандалният вътрешен министър заяви по време на годишния отчет на ведомството, че ще оповести списък със случаи, по които прокуратурата бездействала.

„Приготвили сме над 100 от по-фрапиращите случаи, те не са толкова, те са много повече – случаи, които са приключени от службите на МВР, изпратени са в прокуратурата и те с месеци или с години стоят там. Ние нямаме информация – дали се движат, дали се прави нещо по тях или се ослушват, дали няма да навредят на някои от близките на Гешев, от бившите управляващи и затова държат тези преписки и дела, както е техният професионален език, „на трупчета“, коментира Рашков.

Министърът даде и конкретен пример – главният секретар на МВР е сигнализирал в Инспектората на ВСС, че Специализираната прокуратура в периода от 2018 г. до настоящия момент не е придвижила 25 досъдебни производства и преписки срещу организирани престъпни групи.