Акцията в „Труд“ е условието Минеков и Рашков да останат министри

0
128
Снимка: фейсбук

Тя е само репетиция, като след това ще се премине и към централата на ГЕРБ

tribune.bg

Акцията във в-к „Труд“ е условието служебният културен министър Велислав Минеков и този на вътрешните работи Бойко Рашков да останат и в редовния кабинет, научи tribune.bg от свои източници.

Според отлично запознати нахлуването и запечатването на редакцията на „Труд“ е само репетиция, като след това ще се премине и към централата на ГЕРБ, въпреки законите.

Снимка: Трибюн

В последните часове, след като Минеков изпрати своя съветник Светослав Трайков, името на служебния културен министър все повече се обсъждало да остане и в редовния кабинет, който още се реди. Към министерството, което Румен Радев повери на Минеков, за момента нямало особен интерес, а самият Кирил Петков заяви, че Рашков е обсъждан като вариант да продължи в силовото ведомство. Днес /вчера – бел. ред./ заедно с Трайков в редакцията на „Труд“ бяха изпратени 10-ина полицаи, които и към този час са там. Униформените искаха от журналистите да подписват някакви протоколи и да си дават личните документи, за да бъдат записани, но работещите в „Труд“ отказаха.