Само в Breaking.bg: Рашков пратил цивилни ченгета да дебнат в храстите за купуване на гласове в Смолян

0
2956
Бойко Рашков

Полицаите спирали коли и разпитвали пътниците без да се легитимират

Благодарение на управлението на пенсионера-имотен милионер Бойко Рашков МВР се превръща в посмешище. Затова алармираха възмутени полицаи пред Breaking.bg.

Днес след заседание на МС Рашков се изтъпани пред медиите и заяви, че областният управител на Смолян разказал за „огромен натиск“ върху избиратели в района.

Без да конкретизира кой точно оказва натиск върху избирателите и къде точно, Рашков се позова на казаното пред министрите от областния управител на Смолян и предположи, че това се случва и на други места.

Ако някой отиде в горското стопанство, например да си закупи дърва за огрев, друг отиде да ползва други подобни услуги, всичко това се използва за натиск върху тези лица, което е позорно явление, поне според моята оценка“, обяви вътрешният министър.

Истината обаче е доста по-различни от поредните кьорфишеци на Рашков, твърдят запознати.

В Смолянско са пратени „под прикритие“ цивилни оперативни работници от съседните Областни дирекции на МВР в Кърджали, Пловдив и Пазарджик. На тях е наредено да се крият в храстите по черните пътища в областта. Да пресрещат колите, да ги спират и да проверяват пътниците. Освен това цивилните ченгета не се легитимират, както е по закон, разпитват хората и оказват натиск, твърдят потърпевши. Хората са били буквално уплашени след като са спирани със стоп-палка от цивилни лица. Те помислили, че стават жертва на магистрални бандити.

Великата тактика за „борба с купуването на гласове“ е по-разпореждане на Главна дирекция „Национална полиция“. Става за специализирана полицейска операция в Смолянско, разпоредена от новия шеф на Националната полиция Станимир Станев. Разбира се Станев е от Пловдив, ковачницата за ръководни кадри в МВР благодарение на получателят на подаръчни комплекти Плмен Узунов. Преди Рашков да го направи шеф на полицията ръководеше ОДМВР-Кърджали.

Идеята за тези излагации на МВР разбира се не е на Станев, а на великия криминалист, специалист по оперативна работа и следовател Бойко Рашков.

Смолянският сайт Plamak.bg e свършил перфектна журналистическа работа, която е направила за смях кьорфишеците на Бойко Рашков. Медията е потърсила за коментар окръжният прокурор на Смолян Недко Симов, председателят на РИК Николай Шехов и областният управител Стефан Сабрутев. Според Симов в Окръжна прокуратура Смолян не е постъпил нито един сигнал по темата „за безпрецедентен натиск върху избиратели“.

Нямаме подаден сигнал и от областния управител“, обяви окръжният прокурор на Смолян. Шефът на РИК-Смолян Шехов казва същото пред медията. В комисията няма никакви сигнали за купуване на гласове. Най-смешен е областинят управител Сабрутев. „Подал съм сигнал в службите, не в полицията, не прокуратурата, не в РИК“, заявява Сабрутев. Щом не е в полицията, в кои служби е подал сигнал управителят на Радев не става ясно. Може би в комисията за защита на конкуренцията или в тази по далекосъобщения ? Служебният областен управител е два мандата общински съветник от листата на БСП в Смолян. Бил е и два пъти кандидат за кмет на община Смолян, но и при двата опита загуби от сегашния кмет Николай Мелемов.