Рашков се разпаса: Ако съм собственик на БТВ, веднага ще отстраня Биляна Гавазова и Златимир Йочев

0
440
Водещите в БТВ Златимир Йочев и Биляна Гавазова

Някой от bTV вероятно иска да отмени конституцията и закона и да забрани на определени хора да заемат държавна длъжност, казва вътрешният министър

„Видях каква не трябва да бъде журналистиката и вероятно начинът, по който Гавазова и партньорът й (Биляна Гавазова и Златимир Йочев – бел.ред.) водеха предаването, е доходна дейност“, каза пред БНР вътрешният министър Бойко Рашков.

„Чувах в техните уши техническите средства, с които им казваха точно какво да ме питат. В медиите трябва да се казва истината. Вчера не бях оставен да говоря спокойно. Видях каква не трябва да бъде журналистиката“, заяви Рашков.

„Толкова силен беше звукът в тези технически средства, че те не чуваха моите отговори и затова ми задаваха един въпрос няколко пъти. Не се учудвам, че България е на 112-о място по свобода на словото. Ако съм собственик на тази телевизия, веднага ще ги отстраня от водещата роля в предаването.

Някой от bTV вероятно иска да отмени конституцията и закона и да забрани на определени хора, които членуват в партии, които на тях не им харесват, да заемат определена държавна длъжност“, допълни още той.