Рашковото МВР сплашва протестиращи в Копривщица с привиквания в полицията и “предупредителни протоколи”

0
621
Снимка: МВР

Служителите на Дамаджаната искат да спрат мирен протест срещу лошото качество на водата в града

Общинските съветници на Копривщица, подкрепени от множество граждани на града, планират мирен протест.

Въпреки мирните им намерения голяма част от организаторите са били привиквани в МВР и принуждавани да подписват “предупредителни протоколи”, съобщава сайтът BGReporter.info.

Това става ясно и от публикации във фейсбук на хора, които вече са подписали подобни протоколи.

Те са категорични, че това е опит за сплашване на недоволните от страна на МВР.

Предупредените протоколи” станаха стил на работа на Бойко-Рашковото МВР”, коментираха засегнати от акцията на полицията в града.

Всякакви хора бяха привиквани в полицията, нормални хора, с бизнес, са притискани и сплашвани по заповед “отгоре”.

Организаторите са категорични, че подобни действия на мракобесие от страна на полицията, няма да ги откажат от протеста.

В деня на Независимостта на България протестиращи ще затворят Подбалканския път при отбивката за града-музей, за да заявят своето недоволство от състоянието на водопроводната и канализационната мрежа в града и нехайството на институциите по въпроса.

Съветници и граждани искат държавните институции да обърнат внимание на лошото състояние на водопреносната и канализационна мрежа в Копривщица и то в най-кратки срокове. Те настояват за цялостна подмяна на ВиК мрежата в най-скоро време, поетапно планирана, с ясни срокове, прозрачни дейности и процедури.

Водопроводната мрежа в града никога не е подменяна, тя все още е с етернитови тръби. Редовно стават аварии и се нарушава автентичната калдаръмена настилка.

Протестиращите заплашиха, че ако и сега не бъдат чути, ще предприемат по-сериозни стъпки и то в активния туристически сезон. Към протестната нота е прикрепена още 34 страници подписка на множество лица.

Те ще затворят пътя в 11 часа на 22 септември за два часа.