Разследването на руските къртици в ДАНС започнало по сигнал от самата агенция

0
179
Снимка: архив

Образувано е досъдебно производство

Разследването срещу агенти на ДАНС за шпионаж е започнало след подадена информация в прокуратурата от самата агенция, съобщиха оттам.

Образувано е досъдебно производство, каза за БТА ръководителят на спецпрокуратурата Валентина Маджарова. Тя допълни, че при надделяващ обществен интерес информация ще представена допълнително.

Президентът Румен Радев направи коментар по случая: „ДАНС има здравна имунна система и аз мисля, че там работят активно, така че да не допускат никакъв пробив в агенцията по отношение на шпионски дейности.“

Министър-председателят Кирил Петков също коментира акцията: „Това, което разследваме в момента на много места, а и ДАНС работи усилено, е точно това – доста голяма, руска, агентурна диаспора, която се е образувала в България и в момента работи по различни интереси.“

„Част от нещата, които са ми докладвани, са и че има руски агенти, които са работили специално срещу разбирателството между нас и РС Македония. Руският интерес е бил фокусиран да няма европейско бъдеще за Западните Балкани“, допълни той.