Роднински назначения в община Бобов дол, кадруват Партията на зелените и БСП

0
75
Община Бобов дол

Дъщерята и сестрата на кметицата уредени в общинска фирма, съпругата на съветник назначена в администрацията

За дълбоки обвързаности и роднински връзки при назначенията в община Бобов дол ни сигнализираха запознати с процесите в администрацията. Общината е управлявана от кмет и председател на общински съвет от ПП „Партия на Зеленит“ с подкрепа от БСП, съобщава Tribune.bg.

Елза Величкова

През 2019 година Елза Величкова беше издигната като кандидат за кмет от ПП „Партия на зелените“ и бе подкрепена от БСП. Чрез тази конфигурация тя спечели за втори път мандат за управление на община Бобов дол. В началото на 2021 г. кметът назначава за директор на Общинско предприятие „Чистота, озеленявне и благоустройство“ Венцислава Стоилова. Същата в момента е кандидат за народен представител на второ място в листата от ПП „Партия на зелените“ и не е в отпуск съгласно чл.161, ал. 1 от Изборния кодекс.

На 14.06.2021 година, миналата седмица, Валерия Спасова, която е дъщеря на кметицата на община Бобов дол, е назначена в Общинско предприятие „Чистота, озеленявне и благоустройство“ като съгласно чл.52 от ЗПКОНПИ възниква конфликт на интереси.

В община Бобов дол това не е единственият такъв случай. Към настоящия момент в същото предприятие е назначена и сестрата на действащата кметица, както и бащата на заместник-председателя на общинския съвет в Бобов дол, който също е в местния парламент, отново чрез ПП „Партия на зелените“.

В общинската администрация на община Бобов дол е назначена съпругата на общински съветник от партията.