Росица Кирова сезира Христо Алексиев „за нетърпимата ситуация“ с трафика около Дунав мост във Видин

0
131
Росица Кирова

Предшественикът на министъра се крил три месеца от отговора на този въпрос

Росица Кирова е изпратила днес писмо до вицепремиера и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев по повод нетърпимите проблеми с трафика около Дунав мост при Видин.

Тя посочва, че предшественикът на Алексиев се е крил три месеца от отговора на този въпрос.

„Докато управлението бездействаше, хората от Северозапада всеки ден сме свидетели на километрични колони от товарни автомобили по околовръстния път на Видин и преди входа към града, които затрудняват придвижването и създават ситуации за пътни инциденти. Очаквам новият министър да прояви активност, защото нашето търпение се изчерпва. Каквито и усилия да са необходими, все пак става дума за организация на местно ниво и за дипломатически усилия за общи процедури с Румъния”, пише Кирова във фейсбук.

Тя е категорична, че като лидер на гражданско сдружение „Единни за промяна“, тя и нейните съмишленици са готови за съдействие както винаги, когато е ставало дума за подобряване на живота на хората от региона.

„Ситуацията е нетърпима и в случая не само удобството, но и живота и сигурността на стотици, работещи във Видин граждани от околните населени места са поставени в риск. Да решим проблема заедно. Но да го решим веднага”, завършва Кирова.