Рожден ден в Банско празнувал французинът, който загина вчера при катастрофа на околовръстното в София

0
147
Димитър Любенов

В курортния град е женен синът му

На рожден ден в Банско, където синът му е женен, е бил французинът Лорен Пети, който вчера загина, след като колата, с която се возил, бе ударена от управляваното от Димитър Любенов „Порше“ в София, съобщава „24 часа“.

Лорен и съпругата са пътували към летището, когато Любенов ги ударил отзад. Мъжът починал на място.

В прокуратурата има показания, че Димитър Любенов се е държал нагло след катастрофата. „Какво ви пука за някакви французи, вие българи ли сте“, крещял той, а за безочливото му поведение свидетели разказали на разследващите.

Засега Любенов е обвинен само за катастрофа с причинена смърт.

„Митко плачеше, каза, че е направил много тежка катастрофа, може би е убил човек и ще си понесе последствията“. Това разказа пред „24 часа“ съдружникът на Димитър Любенов. Съдружникът вдигна телефона на Любенов, говори, но не се представи с имената си.

Инцидентът стана на столичното околовръстно, а Любенов се обадил първо на своя бизнес партньор. Двамата са съдружници във фирма за извозване на строителни материали, както и за поддръжка на септични ями. Именно партньорът бил пръв на местопроизшествието. „Не знам какво стана, ударих го отзад“, плакал Любенов. И помолил съдружника си да се грижи за болната му майка и сина му.

Обясни още, че отишъл на място, а после видял по телевизията един от свидетелите да лъже. Мъжът твърдял, че Любенов го изпреварил. На място обаче казал, че бил в насрещното и завил, за да препречи пътя на Любенов, за да не може 39-годишният шофьор да избяга. Съдружникът призна, че Димитър повтарял „К’во ви пука за французин, вие българи ли сте“, но обясни, че мъжът е бил в истеричен пристъп.

Любенов почнал бизнеса си 2005 година, каза още неговият съдружник. Ипотекирал имота си, за да имат средства. Мъжът го описа като „прекрасен човек“. И добави, че не може да си обясни случилото се, можело да се дължи на умората от работата. През деня Димитър бил в офиса, посочи той.

Кокаин и 1,7 промила алкохол показва токсико-химичната експертиза от кръвните проби на Любенов. По принцип кокаинът, който е и най-скъпата дрога, се разгражда от организма за няколко часа.

През годините Любенов често е бил засичан да нарушава правилата на пътя. По данни на полицията има неизплатени глоби за превишена скорост на стойност над 1900 лева.