Румен Фонтана предложи злополучния кандидат-депутат Мангъров за главен здравен инспектор

0
436
Мангъров с Румен Петков през лятото на 2020 г.

АБВ, за която гласуваха по-малко от 15 хил. избиратели, под 0.5% от всички, настоява за незабавното разпускане на Националния оперативен щаб

Румен Петков-Фонтана и маргиналната партия АБВ, която спечели под 0.5% от гласовете на българските избиратели настоява за незабавното разпускане на Националния оперативен щаб (НОЩ). „Настояваме при структурирането на подобно ново звено в него да намерят място инфекционисти и епидемиолози“, каза на брифинг лидерът на АБВ Румен Петков-Фонтана. Той предложи следващият здравен министър от новия кабинет да уволни държавния здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, който да бъде заменен от доц. Атанас Мангъров. Според Петков така действително щяло да се заложи на професионализма.

Доц. Атанас Мангъров заяви, че за него изборната кампания била нещо ново, с което не се бил сблъсквал до този момент. Той каза, че се надява с новото Народно събрание начело на хората, които управляват тази пандемия, да застанат истински епидемиолози и такива, които разбират от инфекциозни заболявания.