Румен Петков: Атанас Атанасов ме подслушваше

0
213
Румен Петков Снимка: фейсбук

Не се говори за политика, а се водят грозни пазарлъци зад гърба на обществото – това отвращава хората, коментира председателят на АБВ поведението на други партии

„Аз самият съм бил подслушван от г-н Атанасов. Не знам защо на ген. Атанас Атанасов и Иван Костов им е трябвало да подслушват и американското посолство! Ако сме се върнали там, това е много грозно“, коментира темата с подслушванията лидерът на АБВ Румен Петков пред БТВ.

„АБВ и БСП имат съгласие по политики и няма да правят механичен сбор за гласове. При останалите коалиции е видимо, че става въпрос за пазарлък“, обясни Петков защо партията ще се яви на изборите със социалистите.

„7 г. след като ме изключиха, не съм решил да се връщам в БСП. Коалицията е въпрос на съгласие по политики. Това е правилна крачка в правилната посока”, обясни още той.

Тепърва ще се говори кои ще са представителите, които да бъдат издигнати за депутати.

„Съдържателната отлика на този формат – първите разговори бяха какво е това, което ни събира. Това е нещото, което отвращава хората – не се говори за политика, а се водят грозни пазарлъци зад гърба на обществото“, коментира Петков.

Той допълни, че в този случай лявото обединение няма да бъде „механичен сбор“.