Румен Петков: Един Литмус лъже безобразно и безпардонно, че цените на тока за бизнеса у нас са едни от най-ниските в Европа

0
878
Кирил Петков Снимка: архив

Потресаващото е, че няма медия, която да го попита – защо лъжеш толкова, бе измамник, пише във фейсбук лидерът на АБВ

Като поредна лъжа определи председателят на АБВ Румен Петков твърдението на премиера в оставка Кирил Петков, че „цените на тока за бизнеса у нас продължават да са едни от най-ниските в Европа“.

Румен Петков Снимка: фейсбук

По повод изявлението на министър-председателя на заседанието на Министерския съвет Румен Петков във фейсбук посочи серия от факти, от които е ясно, че всъщност цената на електричеството у нас всъщност е една от най-високите в Европа:

„Един тип лъже безобразно и безпардонно. Потресаващото е, че няма медия, която да го попита – защо лъжеш толкова, бе измамник? Смайващото е, че има хора, които са готови да се изправят до пародия, като Кирил Петков. Или Просто Киро – литмус за мошеничество, за измамничество и дебелоочие. Днес този Литмус обяви, че цените на тока за бизнеса у нас продължават да са едни от най-ниските в Европа. Бърза и даже не особено задълбочена проверка за цените на тока показа верността на това твърдение:

БЪЛГАРИЯ – 303 евро за мегаватчас
ШВЕЦИЯ – 45 евро за мегаватчас
ПОЛША – 159 евро за мегаватчас
НОРВЕГИЯ – 148 евро за мегаватчас
ПОРТУГАЛИЯ – 159 евро за мегаватчас
ИСПАНИЯ – 159 евро за мегаватчас
ИРЛАНДИЯ – 277 евро за мегаватчас
ДАНИЯ – 227 евро за мегаватчас“