Румен Петков поиска оставките на шефа на „Булгаргаз“ и на министрите Лорер и Николов

0
283
Румен Петков Снимка: фейсбук

Лорер е поредният след премиера, който дели бежанците по произход и цвят на кожата, твърди лидерът на АБВ

Румен Петков поиска оставките на министрите Александър Николов и Даниел Лорер и на новия шеф на „Булгаргаз“ Людмил Йоцов, съобщиха от АБВ.

Пред медиите в Пловдив той обясни, че причината е липсата на управленски капацитет, особено в настоящата усложнена обстановка с дефицит на гаранции за сигурността на гражданите, както и тежки злоупотреби и корупция в енергетиката.

Ефектите за Европа стават все по-лоши и по-лоши. Цената на газа достигна нива, които и най-мрачните прогнози не са вещаели, посочи Петков. Той подчерта наличието на Плана за действие при извънредни ситуации и нарушаването му от страна на министъра на енергетиката и на новия шеф на „Булгаргаз“, което създава допълнителни проблеми при гарантиране на газовата сигурност на България.

Румен Петков изрази възмущение от изказване на Даниел Лорер, в което министърът отново подчерта разликите между украинските и предишните бежанци в полза на първите. Председателят на АБВ е категоричен, че подобно изявление е цинично, защото Лорер, след премиера си, е поредният, който дели бежанците по страна на произход, по цвят на кожата и т.н.