Румен Спецов: Уволнението ми е политическо. МС: Не си е изпълнил задълженията

0
102
Румен Спецов, шеф на НАП

На мястото на Спецов е назначен Борис Михайлов

Румен Спецов определи отстраняването му като ръководител на НАП като политическо. „Уволнението ми е по политически причини и няма нищо общо с резултатите на НАП“, каза пред bTV Румен Спецов.

Пред NOVA той заяви, че министърът на финансите му обяснил, че причината за смяната му е „политическа и не е свързана с работата на Националната агенция за приходите“.

По-рано служебното правителство освободи Румен Спецов от длъжността изпълнителен директор на НАП по съображения, свързани с „неизпълнение на задължения по Закона за Националната агенция за приходите“.

По официално предоставяна от Спецов информация от началото на годината са подавани разнопосочни данни относно прогнозните и очаквани данъчни приходи за 2022 година, изтъкнаха от Министерския съвет.

На мястото на Спецов е назначен Борис Михайлов. Той е бил ревизор в Министерството на финансите, данъчен инспектор и началник на отдел в данъчната администрация, собственик и управител на консултантска фирма в областта на финансите и правото, разследван и оправдан за измами с ДДС.