С шарлатани не се преговаря. И не се влиза в съюз

0
444
Лицата на "промяната" Снимка: фейсбук

Ако ГЕРБ подкрепят тези ненормалници от ПП, да знаят, че са приключили

Калина Андролова Снимка: фейсбук

Калина Андролова, фейсбук

Гледах някакъв Росен Костурков от ПП по БНТ. В тази формация наистина няма един нормален. НЯМА ЕДИН НОРМАЛЕН уж политик. Според Костурков ГЕРБ бутат държавата към избори. След като ГЕРБ направиха и невъзможното, за да постигнат някакво съгласие.

За мен представлява интерес от психологическа гледна точка как лидерите на ПП проектират личните си девиации върху толкова голяма група от хора и изобщо върху цялата политическа система. Може би психолози и социолози, занимаващи се с психология на тълпите, трябва да кажат защо психически силно нестабилните хора имат толкова силно въздействие върху големи маси, нека не давам примери от историята с „баналността на злото“, със сина на обущаря от Тбилиси, с идейния създател на Малката червена книга и пр.

Защо в такива исторически ситуации набедените за интелектуалци в обществото започват да козируват на официалния комуникационен кич и да се нагаждат към острата политическа девиация, да я оправдават и дори да я изграждат със собствения си интелектуален ресурс?! Защо е този разпад на логическата очевидност? Нормалността се оказва твърде слаба, за да противостои на атрактивността, агресията и нахлуването на ненормалността. Преувеличенията и лъжите на психическата девиация заемат огромно пространство и изтласкват здравата нормалност като обичайна скука. Стресът в публиката като събуждане за страст! ПП са досадна Фата Моргана в страната на неграмотните.

Ако ГЕРБ подкрепят тези ненормалници от ПП, да знаят, че са приключили. С шарлатани не се преговаря. И не се влиза в съюз.