Сачева: Всички мерки за хората и за бизнеса са обезпечени

0
58

Всички мерки, които са за хората и за бизнеса, са обезпечени с касовите плащания до края на месец юни. Това са всички мерки 60 на 40, 80 на 20, 75 на 0. Мярката, която е свързана с родители, които трябва да гледат децата си, докато те учат онлайн, също е обезпечена със средства до края на учебната година. Това заяви досегашният министър на труда и социалната политика Деница Сачева при сдаването на поста на Гълъб Донев.

„Разбира се, тепърва предстои служебното правителство да вземе своето решение как ще продължи тези мерки. Особено важно е това за туристическия бизнес, защото в разгара на туристическия сезон ще има нужда от допълнителна подкрепа именно този сектор, както и секторът на транспорта, които бяха приоритетно подкрепяни с мярката 80 на 20“, посочи Сачева.

Тя предаде папка с документи на Гълъб Донев – новия служебен министър. И посочи, че оставя министерството в добро състояние.

Сачева каза, че Донев е добър професионалист, познат в системата. „Вярвам, че ще се справи и се надявам, че няма да се поддаде на реваншистки настроения и на натиска на улицата“, заяви тя и му пожела успех и на добър час.

Самият служебен министър заяви, че основният приоритет, който ще следва в своята работа, ще бъде да се възстанови заетостта, особено след COVID пандемията. „Повишаване качеството на работната сила, включително и чрез придобиване на нови умения, така че безработните лица и тези, които са дългосрочно безработни, да могат по-бързо да намерят работа на пазара на труда“, изброи той.

Донев заяви, че това, което е направено добре и работи, ще продължи да се прилага. Онова, което има нужда от корекция, ще бъдат коригирано, така че да може българските граждани да получат най-добрата защита и подкрепа, каза той.