Съдът глоби 350 лв. Евгени Минчев за хулиганство

0
50
Снимки: Евгени Минчев в Софийския районен съд / Снимки: Даниел Думев, "България Днес"

Свидетел се опита да го оневини

350 лв. глоба за хулиганство наложи Софийският районен съд на Евгени Минчев, съобщи „България Днес“.

Решението на магистратите дойде на фона на свидетелските показания на партньор на лорда, който опита да го оневини за злополучната нощ.

„Бях на парти в хотел „Шератон“ до към 22-23 часа. След което тръгнах с Евгени да го изпратя. До градинка „Кристал“ отидох да му взема вода от близкия магазин. Когато излязох, Евгени беше паднал на земята. 10 човека го ритаха и биеха. После група момичета се обадиха на Спешна помощ и момчетата избягаха.“

Това разказа пред съда свидетелят Цветан Христов по стартиралото дело за хулиганство срещу Евгени Минчев.

Пиар експертът е задържан след 23.00 часа в събота. Полицейски патрул се отзовава на сигнал за скандал между екстравагантно изглеждащ мъж и група младежи.

Когато полицаите пристигат на мястото, заварват Минчев, но не и групата младежи. По неофициална информация пиарът се държал грубо с органите на реда и това е станало и повод за ареста му. Заключват Лорда в килия по Указа за дребното хулиганство. Делото трябваше да се гледа още в неделя, тъй като е по бързата процедура, но Софийският районен съд прецени, че трябва да бъдат разпитани свидетели в четвъртък (13 юли).

По думите на свидетеля, след като полицаите пристигнали на място, Евгени им казал да преследват биячите му, а него да го оставят на мира. Тогава органите на реда отвели Минчев към районното.

„Не е обиждал полицаите, държеше се уважително към тях и не ги е ругал по никакъв начин“, твърди още пред Темида Цветан Христов. И допълва, че Евгени Минчев не е показвал среден пръст на двамата полицаи.

От своя страна Минчев обяви пред съда, че е жертва всеки ден на улицата.

„Нямам охрана, нямам коли. Аз бях пребит! Все още имам кървави отоци по главата, ръцете и слабините. Мога да добавя само емоционални щрихи. Моля да бъда оправдан, за да ми се изчисти името!“, призова Минчев.

Магистратите го признаха за виновен и му наложиха глоба от 350 лв.