Само си представете – януари 2021 г., правителството на Бойко Борисов на кино в мола…

0
687
Лицата на "промяната" Снимка: фейсбук

То щеше да бъде един вой, едни безподобни вопли

Соня Колтуклиева Снимка: фейсбук

Соня Колтуклиева, фейсбук

Само си представете – януари 2021 г., правителството на Бойко Борисов на кино в мола; министрите – нахилени до ушите, подредени в холивудска редица и някой е хванал вицепремиерката Екатерина Захариева на педя под кръста, на мястото, на което са хванали вицепремиерката Калина Константинова – тази, която изпълняваше ролята на министър-председател, докато Кирил Петков и Лена Бориславова се бяха карантинирали заедно в резиденция “Лозенец”?!

Ле-ле, ма-ле… то щеше да бъде един вой, едни безподобни вопли за банкянска простащина и герберска наглост; едно късане на ризи за торпилиране на морала и тероризъм срещу добрите нрави… Миролюба Бенатова щеше да громи строго и нравоучително; Полина Паунова щеше да си смени розовата риза с черна в знак на тотално отрицание на този “пир по време на чума”; Сашо Диков щеше да покани “Отровното трио” да заклейми тирана; Христо Иванов щеше да ехѝдничи за харема на Борисов… Видни интелектуалки щяха да крещят възмутено: “убийци”, а Боеца би ги дал на прокурор за липсата на маски и дистанция.

А сега… тишинаааа. Дето вика една фенка на Румен Радев: ма, радвайте се, госпожа Колтуклиева, че тези млади хора не са отишли на Малдивите, а са отишли на кино!
Не са отишли само те на кино, госпожа. Цялата държава отива на кино.