Само в Breaking.bg: ЦИК отхвърли жалбата на ГЕРБ срещу служебното правителство

0
2221
Снимка: Георги Димитров/Дарикнюз

От партията на Борисов твърдяха, че кабинетът на Радев агитира с компромати срещу тях

Тази вечер на заседание Централната избирателна комисия-ЦИК отхвърли като неоснователна жалбата на политическа партия ГЕРБ срещу действията на служебното правителство, научи Breaking.bg.

На 18 юни 2021 година от партията на Бойко Борисов обявиха, че внасят в ЦИК жалба срещу действията на кабинета на Румен Радев. На брифинг тогава Томислав Дончев от ГЕРБ обяви, че кабинета на Стефан Янев се занимава безсрамно с предизборна пропаганда и агитация срещу ГЕРБ. Според Тома Биков в момента управлява коалиционен кабинет на БСП, „Демократична България“, „Изправи се, мутри вън!“, който е подкрепен от ДПС. Той смята, че всички решения на правителството са в полза на тези партии и срещу останалите.

Според „протестърската ЦИК“ обаче няма нарушения от страна на служебното правителство и няма вадене на компромати само срещу ГЕРБ. И всичко е наред. Това се очакваше и не е никаква изненада.

Против решението глауваха членовете от квотата на ГЕРБ. С отрицателен вот членът на ЦИК Красимир Ципов заявил, че “вместо служебното правителство да се занимава с организация на честни избори, то се занимава с предизборна агитация като директно отправя призиви за неподкрепа на политическата сила, излъчила предишното правителство. По точно изказванията на Бойко Рашков на пресконференцията за отчета на служебното правителство.